Isnin, Ogos 01, 2011

Mak kata jangan tu jangannnnnnnn!!!

Pagi2 selepas sahur td mata Cik Mendezz tkebil2..apa kes la ni..ni mesti gara2 malam td tdo awal..so ape lg..blogwalking la..mne2 para commentor yg dok menyinggah2 seblom ni tu..Cik Mendezz jenjalan la jap..alang2 menyambut ramadhan ni..jenjalan la Cik Mendezz sambil membaca entry mereka..ada yg menarik..ada juga yg tgh melayan rasa hati..tetapi apakan daya..kalo hati dh kecewakan??



Ada yg memilih utk meluahkan di blog sebab org xkenal mereka {betol ke??} so at least apa yg dipendam itu terluah & ahhh~~ lega pas tekan button "PUBLISH POST" tu. Puasla hari2 bercerita tentang kisah hiba lara bila bergaduh dgn si dia..bila bahagia pulak lain ceritanya..bunga2 cinta..terbang di awan biru..langit ke-7 segala bagai..Cik Mendezz faham..{sebab seblom ni Cik Mendezz pon mcm tu jugak!!Hahaaahahahah!! =P} Tp xde la sampai nk post muke2 penuh kasih syg ke..apa ke..cuma gaya penceritaan la..{cewahh!!} mcm Cik Mendezz jek la yg pernah putus cinta..mcm Cik Mendezz jek la yg selalu kene tipu & jadi mangsa lelaki..{xpercaye??KLIK NI!!} dan entry2 yg sebelomnya..{silap2 xsanggop bace!!}Hahaahahahahhh!! =P


Hakikat yg sgt susah kita terima??Setiap orang ada bahagiannya..setuju??Cik Mendezz setuju..dan percayalah..untuk bersetuju dgn kenyataan ini Cik Mendezz ambil masa yg sangat lama..Bila dh terima hakikat tentang nasib semua org xkan pernah sama..& jgn meyakini kebahagiaan yg masih samar2..Cik Mendezz malas dh mo update kisah2 cintan cintun lama Cik Mendezz ni..Cik Mendezz simpan jek wat pekasam..Citer kt Maam Salmah jek la..sebab dia yg memahami..kerana naluri seorg ibu itu sgt lembut & mudah mengerti setiap rs hati anak sulungnya ini.. =)



Jiwa remaja kita ni..ada dua sebab yg kita susah nk bercerita tentang org yg kita kawan pd ibu/bapa/kakak/adik kita..
  1. Risau kene marah sebab masih belajar. "Org suruh pergi sekolah/universiti/kolej tu utk belajar!!Bukan bercinta!!" Ye..sape xmarah dek oiii~~ kita dihantar ke sekolah tu bukan atas belanja sendiri..semua ditanggung dana PAMA {Papa + Mama}
  2. Risau dikatakan tidak matang. Kenapa kita nak risau dikatakan tidak matang??Lebih2 lagi remaja..cuba beritahu Dezz remaja mana yg sgt matang jika memandai2 buat keputusan sendiri??Sebab itu la semuanya kena dirujuk pd mereka yg lebih dewasa. Mmg nampak tidak matang sungguh bila ibu bapa kita ketepikan sebaliknya kita lebih mendahulukan org lain yg tidak pernah memberi sesuap nasi pon kepada kita!

PLEASE BARE THAT IN YOUR MIND!!

Mungkin ada lagi..tp blom terfikir lg apadia..{mungkin sebab mula mamai dek sebab xtido2 since pas bersahur td!!} Xpe..kalo ada lg sebab2nya Cik Mendezz update lg ye??

Dezz belajar dr kesilapan Dezz sendiri..kisah hati kita xkan semuanya mahu memahami..ada juga yg menunggu masa utk kita luka & ditambah2 lg luka itu dgn cuka..garam..&perahan limau nipis..sanggup??Be my guess dear..tayanglah kisah cinta kamu sewenang2nya..sebebas2nya..sebahagia2nya..itu pilihan kamu..Akan tetapi..apabila langit yg cerah tiba2 hujan tanpa diduga..jalan yg lurus tiba2 bengkang-bengkok..cahaya yg bersinar2 di alam fana cinta itu tiba2 menjadi malap & suram..pandai2 la jawab sendiri erk??

Ok..xmo ckp byk2..nanti mendatangkan amarah pula..menulis ni pon sebab mata dh penat blogwalking..tambahan lagi masih ada blogger yg masih x pekak & x peka dgn akibat cinta xhengat dunia mereka ini..& i loike d way Ben Ashaari menyuarakan tentang topik ni..very d lantang & laser..ye la..ada org ni bila kita ckp lembut2 xde makna de nk layan!Dh kene bahasa xbaper nk sopan baru masuk telinga tu!Hamekaw!! =P

Ok2..jap lg sambung lg blogwalking mengenangkan Dezz bercuti sampai esok..pas berbuka baru blk KL..hehe..Semoga tabah menjalani ibadah pada hari pertama puasa ok??

P/S : Cik Mendezz xmembebel ok??Nasihat jek..tu pon pd sape yg nk ikot.. =)

14 ulasan:

mykhalis [Nak balas komen]berkata...

orang dah kawen selamat..hehe

Azura Mendezz [Nak balas komen]berkata...

@mykhalis : Eheheeh..Syukrall...syukral..
sebab kebahagian itu dh dlm gengaman.. =)

pCL [p@kcikLie] [Nak balas komen]berkata...

cik mendezz, salam singah ..xpuas bace awk punya n3...rasa nk baca lg dan lagi...

Cik Domo [Nak balas komen]berkata...

panjangnyaaaaaa...hehehe...
selamat menyambut ramadhan al mubarak yek :)

Azura Mendezz [Nak balas komen]berkata...

@pCL [p@kcikLie] : Xbole nk tulis panjang2..
nanti nasihat org kte bebelan pulak..
biar la pendek..tp menusuk fikiran katenye.. hehe! =)

Azura Mendezz [Nak balas komen]berkata...

@Cik Domo : Same goes 2 u dear..
Selamat menyambut Ramadhan al-Mubarak.. =)
tu la..kalo ckp JANGAN jek org xmo dengar..
Cik Mendezz sebut JANGANNNNNN tu sambil tarik tinger mereka2 yg degil!
ekekekeekek!! =P

-iXxOrE- [Nak balas komen]berkata...

selamat bpuasa!!tq singgah ye..sy follow awk!

Azura Mendezz [Nak balas komen]berkata...

@-iXxOrE- : Xde hal dear..I pon kebetulan cuti harini..
tu baru ada masa nk blogwalking smbil mengomel..
kalo x i silent reader jek..hehe! =P

Odah + One = OdahOne [Nak balas komen]berkata...

mendalam maksudnya entry ni...OdahOne pun tak suka sgt cite hal yang terlalu peribadi kat dlm blog...tkut org menyampah nk bace...hoho...

Azura Mendezz [Nak balas komen]berkata...

@Odah One = OdahOne :Menyampah atau suka itu belakang kira..
tp bila penceritaan itu melampau2..nti org jdkan bahan nk jatuhkan kita..
we will never noe wut will happen in future..kan?? =)

Amni [Nak balas komen]berkata...

hiks... bila tengok apa jadi kat sekeliling, fikir banyak kali nak tulis apa kat entri dah.. sebab asalnya blog tu memang encik tunang yang bagi permission nak tulis kisah kami.. hemmm... tapi skang dah slow sebab kes macam-macam lagi orang femes amos ni.. walaupun saya tak femes, tapi takut jugak.. waa...

salam ramadhan almubarak..=)

Azura Mendezz [Nak balas komen]berkata...

@Amni : Yes Amni dear..ms tgh bahagia mmg org sorak2..
sweetnye..bestnye..bahagianya..
bila dh xmenjadi esok..tu dia..mcm2 menunggu..
xpe..hingga bahagia itu pasti..war2kan la erk??
seblom tu..sabar..gaya penceritaan yg penting..pix2 yg indah bagai tu biarlah rahsia kita.. =)

Hans [Nak balas komen]berkata...

wah
sekali cik mendezz meluah rasa
tapi ada betulnya apa yg ekau tulis dalam entry nih
:-)
apa2pun selamat berbuka
:-)

Azura Mendezz [Nak balas komen]berkata...

@Hans: Yooo lah jang oii~~ mcm se komen kt n3 ekau lah td..
blog Cik Mendezz nih personal nye tang pendapek yooo~~
yg lain2 apoo pon bolehhhh~~
ekekekeek!! =P