Ahad, Julai 31, 2011

Marhaban Ya Ramadhan.. =)

Ramadhan datang lagi..bermakna malam ni adalah malam pertama tarawikh utk Ramadhan 1432Hijrah..malangnye malam ni Cik Mendezz xdapat nak join..Dan buat masa sekarang Dezz masih di rumah keluarga tersayang..semalam puas berjalan2 dgn Maam Salmah semalam mencari rencah2 mee bandung..mee rebus..dan soto..xlupa juga durian & manggis..hehe!Kiranya sempat jugakla melepaskan mengidam sebelum puasa..hehe!Pagi2 td bila bangun{pagi la sangat!! =P} Mak dah siapkan mee bandung..peh..mmg terangkat..sedap la rencah cap Maharani tu..so pasni ley la beli lg rencah jenama ni..hehe!

Mee bandung Maam Salmah


Then bila dh petang2 sket mak buat bubur durian dgn pulut pulak..wow..mmg xpandang kiri kanan dah!hahahaahahah!!I love u Mum!!{baru la nak lebiu2 kan??NAKAL!}


Owhhh~~ bubur durian idaman!Akhirnya rasa gak seblom poser!


Esok??Hehe..xtau lagi..tp dh plan dgn ayah mo pegi tapak bazaar yg tahun lepas tu sebab makanan2 yg ada kt situ sangat menarik..alahai..kiteorg kalo pegi bazaar cri air tahu panas dgn taufoo faa jek..Kalo kuih2 cari kuih lopes atau pon koleh kacang..lain2 tu sendirian berhad bertukang kt uma..

Apa2pon..Cik Mendezz nak pesan..bulan Ramadhan sepatutnya kita lebih berjimat cermat..jangan lah sampai berlaku pembaziran makanan disebabkan kita membeli mengikut nafsu..belilah secara berhemah & ala kadar..Cik Mendezz sebenarnya pon semula jadi memang pantang tengok org sekeliling makan xhabis disebabkan beli ikut suka..patutnya beli sekadar yg kita mampu makan..ini perut saiz Perodua Kancil tp gaya memasak & membeli ala2 perut saiz Alphard..sape nak jawab tu??Mula2 poser tu nk cari berkat..last2 dgn syaitan jugakla kita berkawan dek sebab kan membazir punya pasal.Jangan tau!Xelok..& xbaik..

Oklah..apa2pon..selamat berpuasa..Dezz minta maaf jika ada terkasar bahasa sepanjang perkenalan kita di alam maya ni..semoga Ramadhan kali ini lebih bermakna dr Ramadhan yg sebelumnya..Thanx 4 reading my blog..even masanya sampai 2-3hari x update..Bukannya apa..Cik Mendezz xmahu la entry tu sekadar nk cukup kan kuota..biarlah ada isi yg boleh dijadikan ingatan & pedoman..cewah!Kemain ayat..hehe!Ok..see u guys in the next entry..daa~~

P/S : Mak Dezz pesan..jangan membazir makanan & wang ringgit xtentu hala..sebab nanti rezeki jadi mahal tau!Namo!Namo!!

6 ulasan:

..hizamirahim.. [Nak balas komen]berkata...

selamat berpuasa ye!
:)

Azura Mendezz [Nak balas komen]berkata...

@..hizamirahim.. : Same goes 2 u, handsome!
wah..xtdo jugak pas sahur erk?? =)

Nazryn Mishar [Nak balas komen]berkata...

huhu . stended lah 2-3 hari xupdate .

btw , selamat bpuasa ~ :D

Azura Mendezz [Nak balas komen]berkata...

@Nazryn Mishar : U noe wut..penah i blur smpi almost a month I xupdate apa2 pon..
bole??Hahahahaaahah!! =P

pCL [p@kcikLie] [Nak balas komen]berkata...

haha kemaen Cik Mendezz ni ya..ckpkan kouta ea...

Azura Mendezz [Nak balas komen]berkata...

@pCL [p@kcikLie] : kuota ape kah itewww??
Kurang maklum la di sini..hehe! =P