Selasa, Ogos 08, 2017

Selesanya Bio Seleza Feminine Pad!

Pagi tadi ada client order Bio Seleza Feminine Pad dengan Cik Dezz.. This client pilih gift set yang ada all in 1 dari panty liner hingga la ke night safe extra long! Memang pilihan yang bijak tau!

Mesti ada yang x tahu Hai O pon ada produk tuala wanita..even intimate wash pon kami ada tau.

Most of the client pula bila dah cuba Bio Seleza Feminine Pad memang akan repeat order. Sebab utamanya our Bio Seleza memang sangat selesa! Selain itu juga banyak faktor lain. Antaranya :-
▶ Bio Seleza diperbuat dari kapas lembut berbanding tuala wanita lain yang diperbuat dari KERTAS!
▶ Anti bakteria / Ada fungsi pembasmian bakteria
▶ Mempunyai Bio Velocity Activated Energy (Jalur Hijau) - yang membuatkan kita rasa lebih sihat dan bertenaga
▶ Far - infra - red
▶ Melegakan banyak masalah sakit puan seperti keputihan yang teruk, senggugut,  melancarkan aliran haid, masalah rahim serta  menyelesaikan fungsi fisiologi tubuh badan.
▶ Bio Seleza juga anti kebocoran!
▶ Sangat mudah dicuci
▶ Dan banyak lagi kebaikannya! Tengok gambar2 yang Cik Dezz share ni ok!

Nak order Bio Seleza Feminine Pad?
Ada
■Premium Gift Set -  Mix
■Premium Gift Set - Day Safe (6 pax /60 pads)
■Premium Gift Set - Panty Liner (6 pax /180 pads)
■Premium Gift Set - Night Safe (6 pax /48 pads)

Boleh PM.DM.WA.TELEGRAM Cik Dezz 017 355 6174

Atau direct link WA

http://mendezzpbexpert.wasap.my/

Selesanya Bio Seleza Feminine Pad!

Pagi tadi ada client order Bio Seleza Feminine Pad dengan Cik Dezz.. This client pilih gift set yang ada all in 1 dari panty liner hingga la ke night safe extra long! Memang pilihan yang bijak tau!

Mesti ada yang x tahu Hai O pon ada produk tuala wanita..even intimate wash pon kami ada tau.

Most of the client pula bila dah cuba Bio Seleza Feminine Pad memang akan repeat order. Sebab utamanya our Bio Seleza memang sangat selesa! Selain itu juga banyak faktor lain. Antaranya :-
▶ Bio Seleza diperbuat dari kapas lembut berbanding tuala wanita lain yang diperbuat dari KERTAS!
▶ Anti bakteria / Ada fungsi pembasmian bakteria
▶ Mempunyai Bio Velocity Activated Energy (Jalur Hijau) - yang membuatkan kita rasa lebih sihat dan bertenaga
▶ Far - infra - red
▶ Melegakan banyak masalah sakit puan seperti keputihan yang teruk, senggugut,  melancarkan aliran haid, masalah rahim serta  menyelesaikan fungsi fisiologi tubuh badan.
▶ Bio Seleza juga anti kebocoran!
▶ Sangat mudah dicuci
▶ Dan banyak lagi kebaikannya! Tengok gambar2 yang Cik Dezz share ni ok!

Nak order Bio Seleza Feminine Pad?
Ada
■Premium Gift Set -  Mix
■Premium Gift Set - Day Safe (6 pax /60 pads)
■Premium Gift Set - Panty Liner (6 pax /180 pads)
■Premium Gift Set - Night Safe (6 pax /48 pads)

Boleh PM.DM.WA.TELEGRAM Cik Dezz 017 355 6174

Atau direct link WA

http://mendezzpbexpert.wasap.my/

Isnin, Ogos 07, 2017

Kurus dengan Premium Beautiful!

"Boleh ke kurus dengan pakai Premium Beautiful je?" Heyyy..sapa kate tak boleh? Tengok testimoni client ni..cantik terletak badan lepas pakai PB dengan cara dan tempoh waktu yang betol. Tau2 dari saiz XL dah jadi saiz S awok2.. Sebab tu kene beli PB dari PB Expert TDC..kami bukan setakat jual. Malah kami guide anda agar anda mendapat hasil yang berbaloi! Tapi kene la dengar cakap..jgn banyak ulah..hehe!

Nak pakai PB? Boleh PM.DM.WA.TELEGRAM Cik Dezz 017 355 6174

Atau direct link WA

http://mendezzpbexpert.wasap.my/

Live your life worthly!
Hugs n kisses!

#TheDiamondCircle
#TDCTakesKorea

Ahad, Ogos 06, 2017

Best ke berpantang dengan Premium Beautiful?

Semalam masa pergi kelas TDC, ramai PB Expert yang juga merupakan PB User berkongsi pengalaman best mereka berpantang dengan Premium Beautiful. Ada yang bersalin normal, tidak ketinggalan juga yang bersalin C-Sect. Antara yang menarik dan best berpantang dengan PB..

1. Bengkung Premium Beautiful sangat praktikal dan mudah untuk dipakai sendiri berbanding dengan bengkung tradisional.
2. Badan berasa hangat dan selesa.
3. Rahim cepat kecut.
4. Membantu perbetulkan kedudukan rahim.
5. Melancarkan pengeluaran susu badan.
6. Mengelakkan masalah bengkak susu.
7. Berat badan lebih mudah turun.
8. Bentuk badan lebih kemas dan seimbang.
9. Membantu mengeluarkan angin dalam badan.
10. Badan lebih cergas.
11. Mengempiskan perut dan mengecilkan pinggul yang melebar semasa mengandung.
12. Menyokong payu dara,  tulang belakang dan pinggang.
13. Mengembalikan keanjalan aset dan mengetatkan otot-otot yang longgar.
14. Melancarkan pengeluaran darah kotor (nifas).
15. Mengurangkan dan memudarkan strechmark.
16. Membantu melancarkan sistem pelawasan.

Jika anda masih tercari-cari set berpantang atau set bersalin anda, Premium Beautiful Corset adalah bengkung moden yang terbaik untuk anda.

Ibu mengandung yang bijak akan beli sekarang sebab lepas bersalin nanti mesti fokus duit untuk keperluan baby pula. Tak perlu risau tentang saiz sebab saiz boleh ditukar dalam masa setahun!

Nak pakai PB? Jom PM.DM.WA.TELEGRAM Cik Dezz 017 355 6174

Atau direct link WA

http://mendezzpbexpert.wasap.my/

Rabu, Julai 26, 2017

Tak payah la Waist Nipper..tak pakai pon tak apa!

Ada client tanya.. "#PremiumBeautiful ni kalo dah pakai #LongBra n #LongGirdle bukan ke dah cover satu badan?? Perlu ke nak pakai #WaistNipper lagi??"

Awok2..meh Cik Dezz kabo kenapa WaistNipper @ #WN perlu dipakai melengkapkan #ProjekCantik kita ni ye.. 

Pertama..Ya memang betul bila pakai #LB n LG, 2pcs ni pon dah cover penuh satu badan . Tetapi..ada tetapi tauu..LG and LB TAK BOLEH kawal pengembangan #perut ketika makan..

Dia boleh #kembang lebih sedikit ..jd kurang effective utk control #diet kita.. berbanding kite tambah our last piece of #PB set which is WN..mmg dia pegang perut kita dgn #kemas..even time duduk pon perot jadi segan nak terbonjol awok2..

Kedua..WN akan sokong body #posture..yang mengelakkan kita #bongkok. Bila WN dh cover sehingga bawah dada..mmg automatik tubuh akan tegak dan in posture.So xdelah org dok panggil kita #nenek si bongkok tiga dah!

Lagipun..perut nampak #buncit pon sbb posture badan tak betul..kita yang dah biasa bongkok sebenarnya dah tekan perut kita ke bawah..so nampak la perot awok2 tu buncit..

Bagaimanapun WN kawal buncit kite tu awok2..yess..dengan tali2 yg sedia berkhidmat pada WN tu..dan dengan tali bercangkuk yg ada di #pinggang tu..hanya satu jari je beza jarak senggang utk WN kembang..ni la jadi asbab makan sikit je dah #kenyang..dan automatic cut #kalori intake.. pengambilan makanan yg kerap dgn kuantiti yg sedikit juga membantu meningkatkan kadar #metabolisme badan kita. Hasilnya tu diaaaa la awok2 semua semakin hari semakin #slim.. #kurus..

Ketiga..WN akan pastikan #tulangbelakang kita berada di dalam posisi yg betul..sbb tu ramai yg hilang #sakitpinggang sbb dah berdiri duduk n beraktivti dgn kedudukan dan pergerakan pinggang yg betul..

Akhirnya awok2..setelah melalui semua ini fasa demi fasa..dari cangkuk pertama hingga cangkuk ketiga..dari tali memula hujung2 akhirnya dok adjust cerut pun stil longgar..mana terhasillah #pinggangkerengga..Boleh dah nyanyi lagu #Seniwati #Saloma pastu ye!

Ehh..awat dok pegang2 pinggang tu? Pakai je our #healthcorset dan saksikan sendiri #transformasi diri anda!

Nak pakai PB?? Boleh PM.DM.WA.TELEGRAM Cik Dezz 017 355 6174

Atau http://mendezzpbexpert.wasap.my/

Beli satu set dapat harga istimewa..beli dua set laaaagi istimewa harganya awok2.. let's cantik!

Selasa, Julai 25, 2017

D'Chef yang memudahkan urusan makan2 kita!

"Apa ni yanggg..semalam dah #masakkicap arini masak kicap lagi.." tu lahh orang lelaki tau #komplen ja..walhal dia xtau #isteri dia ni bukak je mata smpi menu makan malam pon dh sibuk nak pikir.. Nak uruskan #anak lagi..redah #sesak p #kerja lagi..#boss yg xtau angin dia ok ke tak ok arini..bila blk ehhh..lupa nak sambung fikir menu apa nk masak..sampai ter #repeat menu semalam..ohh nooo!

Awok2..#wanita #bekerjaya..ataupun #surirumah..mahupon #abang2 yg suka memasak..Cik Dezz nk tunjuk ada paste #DChef yg boleh memudahkan urusan dapur anda..#pantas..#cepat..#sedap!

YEAYYYY!!Mudah lah kita nak masak pasni..balik keje pilih je nak pakai paste mana..masak #beriani pon bukan masalah lagi okk..
.
Kalau tak tahu nak masak macam mana, ni resipi Cik Dezz selitkan! Tgl nk belek n masak ja!

Mudahkan?

Kalo nk order boleh PM.DM.WA.TELEGRAM Cik Dezz 017 355 6174

Atau direct link WA

http://mendezzpbexpert.wasap.my/

Best jadi agent SHOM. Kita guna & kita promote. Dapat extra cash setiap bulan.
#tdcroadto50k #dchef #tdcroadtoKorea #beriani #asampedas #rendangdaging #turmericwithgarlicpaste #thediamondcircle #gandaincome

Jumaat, Julai 21, 2017

Diet vs yoyo effect!

Bila cakap pasal #diet ni..ada yang excited..ada yang dah putus asa..sebab apa putus asa? Yang paling utama bila dah penat-penat diet untuk dapatkan berat badan #ideal .. kawan-kawan tegur dah #kurus kita pon seronok makan..makan..lupa pengorbanan dan usaha keras kita nak dapatkan body #cantik . Senang cakap tak tahu nak #maintain figure..semuanya susah..tu yang antara punca jadi putus asa..maka jadilah #yoyoeffect yang menyebabkan berat badan naik berganda-ganda.

Sekarang ni teknologi dah maju..setakat nak maintain berat badan ideal bukan masalah lagi awak sekalian..apatah lagi nak kurus..cantik.. #ramping .. pakai je #healthcorset #premiumbeautiful ..pemakaian yang consistent selama 8jam sehari akan memberi kesan yang #positif dari segi #kesihatan dan #kecantikan .. So..jangan tunggu lagi!

#HugsNKisses
Your #PremiumBeautifulExpert
#CikAzuraMendezz

Boleh PM.DM.WA.TELEGRAM Cik Dezz di 0173556174

Atau direct link WA

http://mendezzpbexpert.wasap.my/

#premiumbeautifulexpert #premiumbeautifulmalaysia #premiumbeautifulindonesia #premiumbeautifulkl #premiumbeautiful

#CorsetMalaysia  #confinementcorset  #nakkurus #confinementset #confinementcare #bengkung #perutkempis  #pakejbersalin  #setbersalin  #setberpantang #premiumbeautifulKL #kuruscepat #programturunberatbadan #bengkungtraditional #slimmingcorset #korsetpengecilperut   #premiumbeautifulmurah  #bengkungmoden #cikgu #jururawat #pdrm #cyst #fibroid #periodpain #sakitpinggang

Sabtu, Julai 15, 2017

Set Bersalin Superb!!

Ramai yang bertanya..selain memakai #PremiumBeautiful corset,  apalagi yg diamalkan oleh ibu2 yg #berpantang selepas #bersalin untuk kembali mendapatkan badan yang kembali #kurus dan lebih #langsing dari sebelumnya..awok2 semua para #ibu dan #suami ..ini lah rahsia dia.. #SetPantang 1st class kami.. #PremiumBeautifulCorset + #JamuHerbaMaharani + #BioSeleza ! Masih tercari2 #SetBersalin anda atau isteri anda? Hubungi Cik Dezz naa..boleh PM.DM.WA.TELEGRAM Cik Dezz 017- 355 6174
Atau direct link WA
http://mendezzpbexpert.wasap.my/

Selasa, Julai 11, 2017

Dah boleh solat macam biasa!

Semalam Cik Dezz ada cerita kan perkembangan #positif officemate Cik Dezz setelah amalkan #MinKaffe ?

Kawan Cik Dezz ni pernah jatuh masa kerja pada pertengahan tahun lepas. Biasalah tugas pencari fail..ada masanya kene juga panjat rak yang tinggi tu utk capai fail2 yang dicari. Kesan dari jatuh tu dia tak boleh bangun beberapa minggu kerana kesakitan yang teramat sangat di bahagian #pinggang .. kakinya berasa #kebas dan lutut kanannya turut mengalami kecederaan. Doktor memang beri dia Sijil Kerja Ringan period by period disebabkan kecederaannya itu..

Pada mulanya dia ambil #MinKaffe utk #energybooster ..rupanya selain itu dia dapat rasa kebas2 di kakinya mula berkurangan. So slowly dia dh boleh #solat macam biasa..sebelum ni dia solat duduk kat kerusi je..

#Alhamdulillah ..Cik Dezz tumpang gembira dengan perubahannya..

Ada jugak ke yg masih #sakitkepala atau #migrain ketika menunaikan #PuasaEnam ?? Dapatkan #KopiGaramBuluh #MinKaffe anda dari Cik Dezz ye! Boleh PM.DM.WA.TELEGRAM Cik Dezz 017- 355 6174

Atau direct link WA

http://mendezzpbexpert.wasap.my/

Sama2 kita pelihara dan perbaiki kesihatan kita!

#Hugs & #kisses ..
Your #PremiumBeautifulExpert
Cik Azura Mendezz

Khamis, Julai 06, 2017

Pressure Ke Nak Cari Second Income?

Masa memula dulu join Sahajidah Hai-O Marketing Sdn Bhd a.k.a SHOM semata2 sebab nk beli produk SHOM dgn harga member.. Cik Dezz daftar Disember 2015. Masa tu Fadhluhartini Muftah yang tolong register.
Seronok la sebab dapat beli #MarineEssenceShampoo #BVAlfalfaConcerntrate #JamuHerbaMaharani #MinKaffe #GarlicTablet and so on dengan harga member.. #PremiumBeautiful mmg dah beli  since 2012..  pastu tgk maybank2u ada masuk sikit2..tgk penyata dari SHOM.. walhal beli ja.. bukan beratus pon sekali beli.. itu pon SHOM bagi.. kalo beli banyak mesti dapat banyak kan? Dapat rebat lagi.. siapa nak bagi?

Tapi memula tu dok fikir pasal modal.. target and so on..  mesti pressure ni.. so diam aje la..tak berani nak tanya.

Then macam tu aje la sampai beberapa bulan lepas Cik Dezz tanya betol2 pada Tini how to join.. igtkan kene ada certain figure utk modal tapi tak pon.. rupa2nya banyak plan yang fleksibel! !Point dari memula join SHOM pon xluput..elok je x berusik!

Terus Cik Dezz join SHOM under Team #TheDiamondCircle.. Cik Dezz dibimbing  daripada hanya pakai sendiri better dok share kebaikan produk di IG , FB & Blog.. dan macam2 tips perniagaan..we keep supporting each even ada yg tak pernah bersua muka.. best sgt!

Betol awok..RM50 je! Dah boleh start bisnes.

RM50 tu bukan bayar pada Cik Dezz pon. Tapi bayar untuk diri sendiri. Kelebihan:

(+) Bonus masuk dalam akaun sendiri
(+) Ada payslip yang sah untuk urusan bank
(+) Setiap kali beli barang untuk diri sendiri atau beli untuk 'clients' anda, dapat kumpul point.
(+) Setiap barang ada point
(+) Point akan terkumpul & menaikkan 'Bonus Percentage'
(+) Point takkan hilang sampai bila2, tiada istilah point berkurang bila redeem & tiada istilah redeem points��
(+) Point terkumpul atau keahliaan anda boleh diwarisi anak.

Nak lebih info? Wasap Cik Dezz 0173556174

Rabu, Julai 05, 2017

Dugaan Melanda Lagi..

Arini dah macam join acara walkathon.. pagi2 tadi dah jalan kaki hampir 2km..then tengahari mujur la adik polis Sheikh Ali Safwan tolong towing motor sampai bengkel.. kalo tak menolak lagi la jawab dia.. selesai urusan bengkel download app uber tetiba bateri nak kong.. Allahu.. sempat msg En Husband nk naik lrt aje la jawab dia. Then dari bengkel kt bulatan loke yew tu menapak ke stesen lrt hang tuah.. more kilometer to go.. sampai kat kinrara tgk kereta En Husband tak ada.. hp dah mati.. no option.. paksa gak jalan kaki p nuju ke ofiz En Husband.. plan dah sampai guard house IPD nanti nk minta maklum kedia.. tapi baru je nak sampai simpang ofiz dia tgk kereta dia baru keluar.. bila dah dpt on hp kat rumah baru boleh baca reply En Husband "Tgh meeting".. alahaii.. mujurlah pakai PB td.. xde la sakit pinggang dok sakan berjalan almost 6km arini.. tapak kaki aje la mintak urut.. jgn cramp pg esok sudah ler..

Yang motor punya cerita pulak.. Cik Dezz dah raya sakan dia pon nak raya! Geram betol! Baru nk rasa bonus SHOM Isnin ni.. motor Cik Dezz dah cop sesiap duit raya dia! Grrr..

So  sementara nk tgu motor keluar bengkel Isnin ni.. kita p la keje macam zaman bujang2 dulu.. nek public transport..

Sekian luahan arini.. semoga perkara baik  berkunjung tiba..rasa mcm bertimpa2 dugaan sejak puasa aritu..

Selasa, Julai 04, 2017

Apabila bercerita tentang persahabatan..

Dah lama kisah ini terperap dalam draft blog Cik Dezz..since 2012..buat sahabat..you know who you are..even kita dah tak macam dulu..kenangan bersama tetap abadi di dalam ingatan..

Bila bercerita tentang persahabatan..saya rindukan seseorang yg pernah berkongsi suka-duka dengan saya bertahun lamanya..bermula dengan perkenalan yang ringkas sewaktu bekerja di sektor swasta dahulu dan ianya menjadi mesra hari demi hari. Kami senang bersama..kekecewaan..kegembiraan..suka duka..semuanya dikongsi bersama..sama nakal..sama degil..kadangkala sama-sama keras hati tapi kami cuba untuk tidak merajuk terlalu lama..hehe!

Apabila dia tidak pulang ke rumah kerana pergi bercuti atau pulang ke kampung...atau mungkin sekadar menyelesaikan urusan kerja di pejabat..dan mungkin kerana tidak bertemu di rumah kerana berselisih waktu kerja..kami berhubung melalui telefon..sms..dan maya. Apabila saya sakit..dia jaga waktu makan ubat saya.. dan begitulah sebaliknya..kadangkala seronok masa sakit sebab dia buat bubur sedapppp...dan masakan dia memang sedap-sedap..Dia memang seorang sahabat yang menghiburkan..ada masanya juga memeningkan kepala..namun itu lah erti persahabatan..walau apa pon..segala suka duka dikongsi bersama..gelak ketawa..tangis hiba..semuanya dengan dia..kami memang rapat..tambahan pula kami sebaya..semuanya mudah untuk dikongsi bersama..

Ada masanya kami sama-sama ambil cuti/mc kerana tiada mood nak bekerja..mandi air terjun..ada masanya ke shopping complex..paling selalu kami berkaraoke..hehe!Bila-bila masa kami rasa ingin melepak ke kedai mamak..kami on je..walaupun hanya secawan teh tarik..sesekali kami cuci kereta sama-sama.pendek kata..susah senang kami kongsi bersama..

Namun..setelah erti persahabatan itu saya dalami..setelah erti persahabatan itu saya lalui..konflik yang kecil telah memisahkan kami..dia memilih jalan hidup dia..dan saya tetap dengan keputusan yang telah saya buat..keegoan menjarakkan kami..sifat keras hati menjadikan masing-masing tidak mahu mengalah..dan kami saling menyalahkan..menyebabkan ia berkesudahan dengan kesedihan yang masing-masing cuba sembunyikan.

I miss our moment..i miss her jokes..i miss her cook..i miss her anger..ada masanya dia menceceh seperti mak nenek..tapi saya hanya sekadar gelak dan buat-buat tak layan. Namun saya tahu dia tahu yang saya akan ikut nasihatnya..cuma cepat atau pon lambat..

Entah di mana dia sekarang..terlalu banyak untuk dikongsi dan diceritakan..mungkin jika kami bertembung dimana-mana selepas ini..dia akan pura-pura tidak mengenali saya..atau mungkin juga kami berpelukan erat dan menangisi kebodohan masing-masing yang menjadikan persahabatan kami terkorban begitu sahaja..

Sejak dia tiada dalam hidup saya..saya belajar untuk hidup seorang diri..saya takut dengan gelaran sahabat..saya risau jika saya kehilangan sahabat buat kesekian kalinya..sahabat bukan lah sekadar seorang insan yang biasa-biasa dalam kehidupan kita..adakalanya biarpun dia biasa-biasa sahaja..dia mengajar kita erti kehidupan yang sebenar..biarpun adakalanya kami berselisih pendapat..itu perkara juga biasa..perkara apa yang tiada jalan penyelesaian??Yang penting tolak ansur..

Adakah kami masih menyalahkan sesama sendiri hingga kini??Saya tidak tahu..yang saya tahu saya ingin mengetahui khabarnya..saya ingin kami bermaaf-maafan biarpun mungkin selepas ini hubungan kami takkan sama seperti dulu..i miss her.. =(

Makbulnya Doa Seorang Ibu

Dahulukala di negeri Arab ada seorang pemuda yang sangat terhormat. Setiap orang mencintainya kerana budi dan amalnya. Ilmunya yang tinggi menyebabkan namanya bertambah harum. Ibunya sangat bahagia sekali mempunyai anak yang dihormati oleh setiap orang. Itulah sebabnya mengapa anaknya tidak diperbolehkan menuntut ilmu ke negeri jauh.

Pada suatu hari anaknya yang sangat dicintai ini menghendaki pergi ke Mekah. Maksudnya ingin menambah ilmunya ke negeri yang sangat mulia itu.
Tentu sahaja ibunya sangat keberatan apabila anaknya merantau ke Mekah. Apalagi dia akan bermukim di sana beberapa tahun.

"Anakku!" kata ibunya pada suatu malam.
"Engkau adalah mutiara hatiku. Ibu sangat tersiksa apabila engkau pergi ke Mekah. Ibu sudah tua, maka sangat berat sekali jika berpisah dengan engkau. Batalkan niatmu nak!" Kata ibunya menasihati.

Akan tetapi kerana tekad anaknya yang sudah tak dapat dibendung lagi, berangkatlah ia ke Mekah. Nasihat ibunya sudah tak dihiraukan lagi.

Sekarang ibunya tinggal sendirian di rumah dengan deraian air mata. Hatinya menjadi sakit sekali kalau mengingatkan anaknya yang tak memperdulikan nasihatnya itu.

"Ya, Tuhan," demikian ibunya merintih.

"Sesungguhnya anakku telah membakar hati hamba, dengan pemergiannya. Turunkanlah siksa kepada anakku, ya Tuhan."

Hampir setiap malam ibunya berdoa demikian.

Anaknya pada waktu itu telah sampai di Mekah. Dengan giat sekali ia mencari ilmu dan beribadah di sana. Pada suatu malam yang buta, terjadilah satu musibah menimpa dirinya. Pada waktu itu ada seorang pencuri masuk ke rumah seorang saudagar kaya. Tetapi malang bagi pencuri kerana perbuatannya diketahui oleh tuan rumah. Pencuri itu lalu lari lintang pukang menyelamatkan diri. Tetapi jejaknya ini telah diekori oleh tuan rumah.

"Ah, cilaka aku jika aku tidak mencari akal," kata pencuri di dalam hati, "Biarlah aku masuk ke masjid, mungkin aku dapat menyelamatkan diri."

Kebetulan ketika dia sampai di masjid dilihatnya orang yang sedang berzikir. Dengan licik sekali lantas dia berteriak-teriak sambil menuding-nuding orang yang sedang berzikir.

"Pencuri, pencuri..... " teriaknya keras sekali.

Tuan rumah ketika sampai di masjid langsung sahaja menangkap orang yang disebut pencuri itu. Tanpa fikir panjang lagi dia lalu diseret dihadapkan kepada raja. Malang bagi dia, kerana raja memberi hukuman kepadanya dengan dipotong tangannya, kakinya dan dicungkil kedua matanya. Setelah itu raja memerintahkan kepada hulubalangnya untuk mengarak pencuri itu di hadapan umum.

"Inilah akibatnya kalau cuba mencuri barang orang," kata pegawai raja di sepanjang jalan.

Sewaktu arakkan sampai di pasar berkatalah orang yang dituduh mencuri itu kepada pegawai raja:

"Wahai pegawai! Janganlah engkau berkata begitu tetapi katakanlah begini: Inilah balasannya kalau orang durhaka kepada ibunya. Ayuh, katakanlah begitu!"

Para pegawai pun menjadi hairan sekali mendengarkan saranan yang dituduh itu.. Hatinya menjadi ragu, apakah betul ucapannya itu atau pura-pura. Ternyata setelah diselidiki lagi orang yang didakwa sebagai pencuri itu betul-betul bukan pencurinya. Para pegawai raja kemudian membebaskannya untuk dihantar ke rumah ibunya.

Ketika sampai di rumah maka para pegawai raja meletakkannya di muka pintu rumahnya. Keadaannya yang cacat ini menyebabkan dia tidak dapat berbuat apa-apa kecuali hanya memanggil-manggil dari luar. Dari dalam rumah dia mendengar ibunya sedang beroda:

"Ya Allah, apabila telah turun cubaan kepada anakku, kembalikanlah dia ke rumah ini supaya hamba dapat melihatnya." Doa ini diucapkan oleh ibunya berulang-ulang kali sampai ada suara anaknya yang berpura-pura menjadi pengemis, "Ya tuan, berilah hamba sedekah."

"Datanglah ke sini mendekat pada pintu," terdengar suara dari dalam.
"Bagaimana tuan saya dapat mendekat, padahal saya tak punya kaki," jawab anaknya.

"Kalau begitu hulurkan sahaja tanganmu," jawab ibunya dari dalam.

"Tuan, maafkanlah hamba kerana hamba tak punya tangan, tangan hamba telah dipotong."

"Jika demikian bagaimana aku dapat memberimu, padahal aku bukan muhrimmu?" jawab ibunya.

"Tuan, janganlah tuan khuatir sebab kedua mata hamba telah buta," jawab anaknya.

Ibunya yang belum mengerti bahawa pengemis itu sebetulnya adalah anaknya sendiri, terpaksa keluar dengan membawa sepotong roti. Tetapi ketika roti itu diberikan, tiba-tiba pengemis merebahkan dirinya di pangkuan ibunya sambil menangis.

"Ibu...... maafkanlah ibu! Sebetulnya hamba adalah anakmu sendiri yang telah mengalami nasib seperti ini, Ibu, hamba merasa berdosa kepada ibu, maafkanlah ibu."

Ibunya yang setelah mengetahui nasib anaknya yang mengerikan itu lalu berkata:

"Ya Tuhan, saksikanlah bahawa semua kesalahan anakku telah hamba maafkan. Tetapi sungguh mengerikan siksa anakku ini ya Tuhan. Hamba tak sampai hati melihat keadaan anakku yang cacat sedemikian rupa. Ya Tuhanku, akhirilah hidupku ini bersama-sama anakku sehingga kami tidak menanggung malu lagi."

Doanya dikabulkan oleh Allah, dia dan anaknya mati bersama-sama. Demikian nasib anak yang tidak menuruti kepada orang tua, dan orang tua yang kurang reda kepada anaknya di dalam mencari ilmu.


Set Berpantang First Class!

Ramai yang bertanya..selain memakai #PremiumBeautiful corset,  apalagi yg diamalkan oleh ibu2 yg #berpantang selepas #bersalin untuk kembali mendapatkan badan yang kembali #kurus dan lebih #langsing dari sebelumnya..awok2 semua para #ibu dan #suami ..ini lah rahsia dia.. #SetPantang 1st class kami.. #PremiumBeautifulCorset + #JamuHerbaMaharani + #BioSeleza ! Masih tercari2 #SetBersalin anda atau isteri anda? Hubungi Cik Dezz naa..boleh whatsapp/pm/dm/telegram di 0173556174 !

Keep The Doctors Away!

Setiap pagi sebelum pergi kerja Cik Dezz akan ambil 2 biji #GarlicTablet ..dah smpi ofiz baru breakfast..Alhamdulillah..angin dalam badan dah berkurangan..xdelah rasa lesu dan malas nak buat kerja. After dinner Cik Dezz makan #GarlicTablet
lagi 2 biji.. Pemakaian #PremiumBeautiful membantu proses #detox dan pembuangan #toxin dengan lebih berkesan..jangan lupa juga minum air putih sebanyak mungkin..sekurang2nya 3 liter sehari!
Macam Cik Dezz 3 liter ni takat kt ofiz ja..hihihi!

Jom amalkan..lebih baik mencegah daripada merawat kan? :-) :-) :-)

PM.DM.WA.Telegram Cik Azura Mendezz di 0173556174 atau Direct link WA

http://mendezzpbexpert.wasap.my/

Lawati dan follow juga IG Cik Dezz mendezzpbeautifulexpert & mendezzpbexpert tauuu..happy reading..happy healthy!

Isnin, Julai 03, 2017

Promosi Hebat Min Kaffe Kembali Lagi!

Tawaran hebat kembali lagi awok2 sekalian..beli 24 kotak #MinKaffe dapat percuma #LimitedEdition #Termos sempena #25thAnniversarySHOM !!

Eh 24kotak #minkaffe..banyak? Tak banyak..

Sebulan 3 kotak.. Wifey n hubby minum sama2☕☕..4bulan 12 boxes...

Lg 12 kotak.. Letak Kat office masing2..minum dengan rakan2 office.. Hadiah pd mak ayah.. Ni nak Ziarah Raya.. Boleh bawakan Hadiah..

Sama2 kita enjoy khasiat Min Kaffe!!Dapatkan dari Cik Dezz laju2 tauu di 0173556174..Cik Dezz bagi special price!Haa..double promo terus!

Direct link WA

http://mendezzpbexpert.wasap.my/

Ahad, Julai 02, 2017

Found My Perfect Kitchen Helper!

Semalam Cik Dezz rasa nak cuci tungku dapo yang bertahun dok cuci x mahu tanggal tu..ni Cik Dezz share hasilnya..

Senang je..cuma 3 langkah mudah ;
1. Sapukan cecair #EziCleanDishwash ke kotoran degil.
2. Biarkan seketika.
3. Kemudian gosok la dengan berus gigi lama ke..dengan berus periuk ka..

Mcm Cik Dezz x berapa nak rajin nak sental beria..gosok gitu2 je..so dapat macam ni pon dah rasa happy sangat..tak sangka la boleh tanggal..seblom ni dah mcm2 jenama Cik Dezz cuma x mau dia tanggal..ohhh, I'm the happiest woman in the kitchen! :-) :-) :-)

Dapatkan #EziCleanSeries dan #EziCleanDishWash anda dari pengedar anda Cik Azura Mendezz di 0173556174

Direct link WA

http://mendezzpbexpert.wasap.my/

Selasa, Jun 20, 2017

Bersediakah kita?

#Syawal bakal menjelang tiba.. tua dan muda sama merai.. sanak saudara dan rakan taulan saling kunjung mengunjungi..bertukar khabar..saling bermaafan..dan dijamu dengan pelbagai #juadah #Aidilfitri ..cewah..bermadah ria Cik Dezz di pagi hari..

Juadah terhidang menggamit #selera .. #lauk pauk aneka jenis.. #ketupat #rendang #lemang .. kuih2 #moden mahupun #traditional semua terhidang di atas meja..aduhaiii..sedapnya..lazatnya!!

Lupa seketika betapa gigih kita menurunkan #berat badan ketika #Ramadan .. lupa juga #RTW kita hanya muat2 setelah puas kita kehilangan beberapa kg lemak di badan..baru hari raya ketiga dah ada yang #histeria .. sebab apa? baju dah x muat!! Kain tak boleh nk cangkuk..zip lagi la tak lepas..baju apatah lg..puas tahan nafas tapi senak juga!

Mujurla Cik Dezz ada set #PremiumBeautifulCorset dan #SetKurusBudget yg mengandungi #MinKaffe #BVAlfalfa dan #Garlic !

Pakai PB bukannya sebab kita tak boleh makan langsung..tapi kita makan ikut portion yg sebenar..sedikit2 tapi kerap. Baru la #metabolism kita berada di peringkat yg sepatutnya.

Min Kaffe pula buatkan kita kenyang lebih lama. BV Alfalfa membantu proses #detox dan pelawasan manakala #GarlicTablet mengawal paras kolestrol dan buang angin..mmg sesuai la dengan menu2 lemak2 lazat #butter & #minyaksapi Aidilfitri tu..

So..jangan tunggu lagi ya..prevent is better than cure..grab your PB set dan Set Kurus Budget dengan Premium Beautiful Expert anda Cik Dezz di 0173556174 .

Dapatkan sekarang!