Rabu, Julai 13, 2011

Tips Hangat Manjakan Kekasih ~ Part II

Ok..dh buat ke tips2 yg Cik Mendezz kongsikan seblom ni??Ape??Blom lg??Dh tu apsal sebokk sgt nk tau next tips??Xley nk buat??Alahaiii...ok2..kalo cenggitu moh ler kite tgk next tips..mne tau..yg ni korg ley try..berbanding dgn yg seblom2 ni.. hehe! =)

6. ELAKKAN BERBAHASA KASAR


  • Jangan sesekali menggunakan bahasa kasar yg bakal mengguris hati kecil si dia. Ucapkan setiap baris kata dgn lembut & penuh rasa kasih sayang.
  • Errrrr~~ canner nk ckp erk??Buat si dia yg Cik Mendezz syg..bukan niat di hati utk kasar bahasa. Tp ada masa2nya pendapat kita xberapa nk sama..itu jek jd punca..mungkin kalo kita lebih byk bgaduh pasni..kesayangan Cik Mendezz akan paham betapa Cik Mendezz ni sebenonye xsuke gaduh2 ni..{erk??} Hehehe! =P


7. PUJUKLAH JIKA DIA MARAH



  • Elakkan menambah kemarahan si dia dgn mengatakan sesuatu yg tidak mahu didengarinya. Pujuk & tenangkan hati si dia dgn sabar & hati2 kerana apa yg bakal keluar dr mulut anda mungkin boleh menambah kemarahannya.
  • Cik Mendezz xpandai pujuk org..bukannya apa..takut betol la kalo org marah2 ni..tp sebab syg..ku pujukkan jugak la..kang diri sendiri jugakla yg merana menanggung rindu..tp bukanla on d spot Cik Mendezz pujuk..biar la dia sejuk sket..then cpt2 mintak maaf.."Im sorry hubby..bukan ayang cari pasal..tp pasal tu yg cri ayang..hukk~~" {mmg kene lempang la pas ckp tu kan??} Thheeheheeh!! =P


8. CIPTA PANGGILAN MANJA



  • Panggilan itu sendiri memainkan peranan penting dalam perhubungan. Panggillah pasanganmu dgn panggilan paling rmantis seperti sayang..baby..honey..dan sebagainya. Pasti bikin jantungnya kencang, jiwanya cair.
  • Owhhh yes!!Sgt setuju dgn yg ini..panggilan itu membuatkan kita rs istimewa..tp dr dulu kalo bercinta mmg bf asik panggil ayang jek..apsal ntah..ada lah sekali tu ex~bf panggil darling..awuuu~~ hotss jek rs tau!!Hihihihi!!Ape??Cik Mendezz panggil Abg Badang Cik Mendezz hape??Harusla hubby..tp kalo dh marah panggil nama jek..time rindu sgt pon cenggitu..owwhhh~~ {kesyahduan jap!!} =P


9. JANGAN MALU, PAMERKAN KASIH SAYANGMU DI DEPAN TEMAN!!


  • Jangan biarkan si dia terpinggir jika anda berada di khalayak ramai. Pamerkan kasih sayang anda. Peluk erat tubuhnya atau perkenalkan si dia kepada teman2 agar si dia tahu anda ikhlas mencintainya, & tidak malu mendampinginya.
  • Atee~~ dlm kes ni..Cik Mendezz mmg selamba meoww jek..si dia la yg malu2 alah..alahaii~~ tp idak ler over2 sgt..just let him into d conversation pon dh wud b just fine..dpd biar dia tperuk kt tepi tpisat2 tgk kite bborak dgn kengkawan..xbaik tau!


10 . BACAKAN BUKU UNTUK SI DIA


  • Bacakanlah sesuatu agar pasangan dapat tidur lena sambil mendengar alunan suaramu. Biarkan si dia berbaring di ribaanmu, dan jari-jemarimu mengusap sambil mengelus anak rambutnya.
  • Errr~~ yg ni Cik Mendezz selalu berangan jek..hehehe!!Berangan landing atas riba dia..hehe! =P



Ok..cukup x utk this time??Xley jugak buat??Aiiyoohh~~ canner la Cik Mendezz nk tolong lg ni??Xpe erk??Sabar erk??Byk lg tips2 yg Cik Mendezz simpan..nti kite sharing2 lg ye?? =)

2 ulasan:

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty [Nak balas komen]berkata...

oh..blh apply ni kat suami..tp x pandai ah hehe..

cik mendezz..kalau sudi like lah pages akak ya:

Green Fit -Bersihkan Usus Anda

Azura Mendezz [Nak balas komen]berkata...

Uiishhh~~ kene pandai kak..kak dia cri kasih syg lain sapeee nk jwb??OPSS!!
Gurau je erk??Hehe!
Selalu jek Cik Mendezz gi blog akak tu..no worries.. =)