Ahad, Julai 03, 2011

Room make over which only cost me RM5!! =D

Hari ni sehari suntuk Cik Mendezz menghadap dinding uma..mcm2 posisi Cik Mendezz hadap..versi bersila..versi melutut..versi tbongkok2..tersentil2 lidah..semua ada..smpi lupa nk mkn..bekfes pg td pon bru ni mkn..mnom dgn soya..excited songgoh!Ni sume gare2 Cik Mendezz bergadang2 dgn Barda Mhd PaLie SoriMachi mlm td ke Danau Kota nunn kt Setapak tu..hehe! =P 

Si Barda la..dr lepak kt Mali's PJU kiteorg tuko port ke Ben Maju..last2 boring ktenye..mau cri cover Ipod dia yg dh uzur tu..tu jd punca smpi ke Danau Kota tu..walhal dh kol 1 pg kot mlm td ms kiteorg nk kesana..jumpa dgn Palie kt sana..dipendekkan cerita..Cik Mendezz tjumpa gerai yg jual sticker2 dinding tu..alamak..cantik!!Tp mahal la!!{ms tu usha harga kt Street Market @e-curve Damansara...sekeping sticker tu rate harga RM18-24!!}tp design dia mmg cantik la..so Cik Mendezz pon usha2..usha punya usha tbekenan pulak!Mencik laa!!Dh la duit xbaper nk ade ni..so tanya gak la kat akak tu..

"Kak..ni sekeping bape harga??"

"Sekeping RM2..3 keping RM5 dik.."

Hah????Tanpa membuang masa tgn ni terus laju menyelak design demi design..hamik..mata ni mcm bkenannn kt semua yg ade kt situ..ekekeekek!!Makanya pecah lah rahsia kt Palie yg Cik Mendezz ni hatinya berwarna pink bila dok pilih design munger2 & kaler pink..hahahahah!Ngek jek tau!RM5 bertukar tgn..maknanya 3keping la Cik Mendezz beli..tp Bada xjumpa2 lg cover Ipod dia..bole??Over tau Cik Mendezz tu kan?? =P 

Elok pas Bada jumpa cover Ipod dia..kiteorg pon lepak kt Al-Malik kt blkg tu..borak lg..cam org xde uma jek kiteorg ms tu..shiokk lg berembun kt luar pg2 buta..hehe!Then pastu baru blk uma..dh kol bape ntah masa tu..

So pg2 td bangun dh menggelabah sebab adik Cik Mendezz dh mandi2..bukan ke dia kate dia offday rini??Rupa2nya pas dia kuar bilik air terus dia ckp mau teman bf dia beli barang kejap..ye lah tu..dh petang2 buta dh ni xbalik2 lg..beli barang la sgt!hadoi!!{iklan jap!!}

Dannnnn~~ setelah hampir sepanjang hari Cik Mendezz ngadap sticker2 nan 3 keping tu..ini la hasilnya..

Dinding seblah katil dlm bilik Cik Mendez..

L shape dlm bilik Cik Mendezz.. =)

Bunga yg ni Cik Mendezz mcm nk marah sket sebab akak tu kate nti tinggi dia jd 6"..
hampeh tau..4" pon idak..tp cantik..suke!Hehe!

Ini tpt Cik Mendezz menganyam mimpi setiap mlm dan jugak tempat rasmi on9..
tdo seblah lappy ok??hehe! =P
Ni view dr hall..nice kan?? =)

Owhhh~~ terasa romantoppp giteww~~ hihihih!! =P

Jadi??Mcm mana??Cantik x??cantik x??rs cam nk beli lg jek nti..abes la dinding uma ni pasni..mcm2 ada..see??Dgn RM5 Cik Mendezz telah berjaya make over bilik & living room Cik Mendezz..I loikee~~ =D

2 ulasan:

Eri-chan [Nak balas komen]berkata...

woo umah baru lebih menariks...takmo ajak aku dtg ke makan hashbrown? hehehe..

eh nape ko tak buat post comments ko pop up window la...pergi kat setting cpt tukarrr

Azura Mendezz [Nak balas komen]berkata...

Rumah baru mmg menarik..ko jek xmo dtg..
hashbrown sentiasa ada stock la..
ko jek xtau..hihihi!! =P
Dh tuko setting dah.. =D