Sabtu, Disember 17, 2011

Potong stim betullah!

Hari ini Cik Mendezz sedikit keletihan sebab celik je tidur pagi tadi Cik Mendezz terus membuat operasi membersihkan rumah. Selepas selesai barulah Cik Mendezz bersiram..jadi tak ada lah sejuk sangat sebab hari dah tinggi kan??OPSSS!!Hehe! =P

Selepas membersihkan diri..Cik Mendezz check in di dapur pulak..menyediakan juadah tengahari yang serba ringkas untuk Cik Mendezz yang seorang membujang di rumah ni. Selepas check out dapur..perut pun dah kenyang..rumah pon dah sedap mata memandang..Cik Mendezz mula mencapai buku untuk dibaca..sebelum ni dah baca dah buku ni..tapi macam best pulak..jadi..nak baca lagi sekali..bukan novel panglipur lara ye readers..it's a motivation book..Cik Mendezz memang suka membaca buku-buku motivasi sebab ia mampu membina pemikiran yang positif..meningkatkan self-esteem diri kita dan yang penting membuatkan kita lebih berilmu ok?? =D



Tapiiiiiiiii...baru je buka fridge dan bukak chiller..Cik Mendezz tengok stok coklat sume dah tinggal sikit!!Huwaaaaaaaaa!!Mencik!!Mencikk!!Yang lenlain sume tinggal kotak je..dalam fridge cuma tinggal 1 bar Cadbury Blackforest dengan Toblerone..


Yang ni semua dah selamat masuk perut Cik Mendezz!! =P


So..terpaksalah membaca dengan penuh berhemah..tanpa kerosakan gigi..duhhh~~ sabar Cik Mendezz..sabar..pasni borong lagi banyak-banyak kalau pegi free duty island eh??

Ok..nak sambung baca buku..daa~~ =D


6 ulasan:

maxlone [Nak balas komen]berkata...

hi cik mendezz.

first time kat sini. terliur la dengan ceklat2 tu. hehe. i'm a chocolate lover too!

senang2 datang la blog saya. ada dua. hehe. pilih je yang mana satu cik medezz suka baca. ada english and malay version :)

Azura Mendezz [Nak balas komen]berkata...

@maxlone : Thanx 4 d visit dear..
ehh..u r a writer??so do i..
tp i xpublish pon my writing like short story or novels in my blog..
seganlahh..tulis ms study dulu..
hehe!

Tula..tp my choc sume tgl kotak je..
kt sini kan susah jumpa australian packaging..
kt free duty island senang ler cri..huhu!

maxlone [Nak balas komen]berkata...

haha. yang saya post dlm blog malay saya tu pun time waktu study dulu. saya tak pandai melukis so tulis cerita je la. hehe

betol2. dulu saya pernah makan turkish delight. tu pun jumpa kat airport. tempat lain takde....huhu

Azura Mendezz [Nak balas komen]berkata...

@maxlone : Oo0o0o0..turkish delight pon layannn!!

Bout ur writing..keep it up..
sgt menarik tu..
ayat2 u pon kemas je.. =)

maxlone [Nak balas komen]berkata...

cik mendezz baca yang mana satu? English ke Malay? yang English tu agak hampeh sikit sebab byk grammar bertaburan sana sini. huhu.

thanks for reading the story. hehe. jgn lupa follow sebab saya nak follow cik mendezz :)

Azura Mendezz [Nak balas komen]berkata...

@maxlone : Hahaahhh!!Xpe..tang grammar tu ley improve kan??
I follow u kt Coretan Pena..
Wahh..dh ada entry baru..ganass..i loikee~~ =D