Selasa, Mac 06, 2012

Surat Cinta Lawak Yang Sadis..

Bila ku kemas-kemas kat office ni tiba-tiba terjumpa dengan satu surat. Bila aku buka dan aku baca..

" Valentine hari itu ayang tanya tang mana kita sayang kat ayang. Masa tu kita tak dapat nak jawab. Semalam ayang merajuk dengan kita. Kita dah penat nak layan. Ayang call kita, kita malas nak jawab. Tang mana erk kita sayang kat ayang??Semalaman kita duk pikir-pikir soalan tu. Pernah ke?Maybe tidak sedalam cinta Titanic atau Taj Mahal. Sayang kita kat ayang sangatlah kerdil. Sebab tu ayang selalu merajuk erk??Tak tahulah..sebab setahu kita :

  1. Sebelum kita kenal ayang, setiap semester kita dapat anugerah Dekan. Bila kita kenal ayang, setiap semester kita repeat paper. Sebelum kenal ayang jugak kita belajar pakai duit biasiswa, lepas kenal ayang, keluar makan lagi nak minta duit dengan mak kita.
  2. Kalau ada 1 buah epal, kita bagi je kat ayang. Kalau ada 2 buah epal, kita bagi yang besar kat ayang.
  3. Kalau kita makan ikan, ayang makan tang badan ikan tu..kita makan tang kepala ikan tu je.
  4. Ayang tak lah cun sangat, tapi kita tak pernah kutuk ayang tak cun. Tapi kita yang handsome ni ayang lagi nak kutuk dengan kawan depan kita, kata kita tak handsome langsung. Erra Fazira berlalu depan mata, kita diam je. Takut kalau puji kang ayang marah. Mat Indon duk depan Sogo ayang gi ngorat masa kita pergi tandas. Siap minta nombor telefon depan kita lagi.
  5. Kalau keluar dengan ayang, ayang selamba nak makan Starbucks, kita tipu kita dah kenyang, padahal bila dah sampai rumah kita makan mee segera je.
  6. Sebelum kenal ayang kita tak pernah ada girlfriend. Selepas ayang kenal dengan kita, genaplah koleksia ayang ada 20 boyfriend kesemuanya. Kita tak pernah marah ayang playgirl, tapi ayang samakan kita macam sami Buddha.
  7. Kalau ayang rasa nak cium kita, ayang cium je terus tak pernah tanya pun. Tapi bila kita rasa nak cium ayang, lepas tanya je ayang terus reject.
  8. Ayang selalu pukul dada kita, tampar muka kita, cubit peha kita, kita tak pernang tengking walau sekali pun..apatah lagi nak cubit, nak tampar, nak pukul?
  9. Pernah ayang tanya kalau ayang jatuh cinta dengan lelaki lain, kita nak buat apa?Kita kata kita nak bunuh lelaki tu. Tapi bila kita tanya kalau kita jatuh cinta kat perempuan lain, ayang nak buat apa? Ayang kaya ayang nak bunuh kita, emak kita, ayah kita dengan nenek kita sekali!
  10. Kita beli mask Clinique dengan ayang harga RM300.00 kita kata RM30.00. Ayang beli jam tangan kat kita yang harga RM30.00 ayang kata RM300.00.
  11. Setiap kali berjumpa kita bagi hadiah kat ayang, tapi setiap tahun hari lahir kita ayang kata ayang dah lupa.
  12. Hari itu ayang peluk kita kata nak sangat romen dengan kita, kita kata tak boleh, berdosa. Ayang kata kita tak sayang ayang. Pastu semalam ayang paksa kita romen dengan ayang. Kalau tak ayang nak break dengan kita. Ok..pukul 2 pagi kita sanggup bawak motor sampai Jalan Pahang nak beli kondom. Ayang kata saja nak test kita, pastu marah kata kita keji. Kita diam jek duduk tepi akuarium..tengok ikan emas romen.
  13. Kita rosakkan headphone walkman ayang, kita ganti satu discman baru. Ayang rosakkan kereta kita, ayang buat derk aje.
  14. Sekali ayang deman, kita kene diet 2 kg nak jaga ayang. Sekali kita deman, ayang tambah berat 2 kg sebab habiskan makanan kita.
  15. Kita tak pernah kata ayang pendek, ayang marah kita tinggi sangat, kawan-kawan ayang ketawakan ayang.
  16. Ayang datang umah kita, kita tidur sofa. Kita datang rumah ayang, kita jugak kena tidur di sofa.
  17. Mak belikan kita rantai Tiffany dengan ayang. Mak ayang tak pernah ajak kita makan kat rumah ayang walau sekalipun.
  18. Kucing rumah kita bersalin, kita bagi anak kucing yang paling cute kat ayang. 2 hari je ayang bela, kucing tu dah mati. Ayang kata tak apa pun. Ayang bagi ikan emas yang dah dekat nak mati kat kita, 2hari je kita bela dah mati, Ayang kata nak bunuh semua anak kucing kita.
  19. Ayang kalau nak pakai duit kita, terus ambil tak payah bagitau. Rm30 ke..RM80 ke..RM100 ke selagi wallet kita ada duit. Hari itu kita kata nak pinjam RM10 kat ayang sebab terlupa bawak wallet, ayang kata kita kedekut.
  20. Hari lahir sayang kita tak pernah lupa. Hari lahir kita hari ini ayang tak pernah ingat.
P/S : Sedih kannnn baca surat cinta macam ni..lawak pun ada!Jadi, moralnya : JANGANLAH BERCINTA DENGAN ORANG YANG TIDAK TAHU MENGHARGAI KITA! =)

2 ulasan:

OdahOne OdahOneBizz [Nak balas komen]berkata...

touchingnya ayang bace surat ni...sampi 20 harkat dia punya luahan...ishk2

Azura Mendezz [Nak balas komen]berkata...

@OdahOne OdahOneBizz : Hehehe..anjer pon tacing..
sebab tu anjer share kt sini Cik Odah..hikhik! =P