Selasa, September 20, 2011

The Sims

Holla readers and followers!!Wow..macam dah berhari juga Cik Mendezz tak buat entry kan??Lebih-lebih lagi semenjak balik bercuti di pulau minggu lepas.Bukannya apa..selain dibebani dgn tugas2 rutin pejabat yg sedia banyak, Cik Mendezz telah digoda semula oleh satu game neh..dan godaannya tersangat hebat!!Dulu mmg direct from Maxis..main cam org gila time study dulu..sampai tido kol 2-3pg sebab xde masa lain nk main game..hehe!

Now..game ni dh ada kt FB plax..alahaii..memang nak gila rasa!!kalo game lain mungkin ley tahan godaan lagi..tp game The Sims ni memang tersangat lah kuat goadaannya!!Mencik!!mencik!!Menjadikan Cik Mendezz pantang xde keje terus bukak game neh..hihihi!

Pada yang tak pernah tahu pasal game The Sims ni..masa dulu dia ada banyak version..Cik Mendezz kemaruk main yang The Sims Living Large..dimana kita diberi sebuah tapak rumah..kita boleh pilih keje yg kita nak..bina kehidupan..flirt..get hubby..anak..success in The Sims life gitew..so..memandangkan masa study dulu memang kuat berangan ley dok layan sampai ada 2-3 anak gak ar..hahaahah!!Sekarang neh tak mahu dah anak The Sims..nak anak betol-betol so usaha mencari calon suami telah gigih dijalankan!Hahahaahahh!! =P


The Sims yg Cik Mendezz layan masa study dulu!


Versi-versi The Sims yang hot!!


Salah satu fungsi..bole berjiwa lara gitew!Hahahah!



Bila dh kaya bole hire bibik!



Rumah terbako sila panggil bomba ok?? =P


Tapi yang menarik tentang The Sims di Facebook ini fungsinya telah dipelbagaikan..seolah-olah semua jenis The Sims version sebelum ni macam Living Large, Hot Dates, Party Sims, Theme Park semua telah disatukan..Apa-apa pon..memang Cik Mendezz kalah sungguh la dengan godaan The Sims..memang tidak mampu mengatakan tidak!!Sekejap lagi pon nak sambung main game..tengah kumpul energy neh..Owh no..ada sesiapa boleh bagi ubat??Supaya Cik Mendezz tak terbayang-bayang game ni sepanjang masa??Sila bagi yeh??Hehe! =D

2 ulasan:

Odah + One = OdahOne [Nak balas komen]berkata...

main game ni mmg bhantu cik mendezz...kdg2 sibuk uruskn idup watak dlm gam eni smpi idup kita sndiri xtrurus...hohio

Azura Mendezz [Nak balas komen]berkata...

@Odah One = OdahOne : Huwaa...i mmg dh kemaruk neh Odah oiii~~~
tolong!!tolong!!