Khamis, Ogos 23, 2012

Spontaneous Thursday.. #50 ~ Salam Lebaran 2012

Salam lebaran bloggers..readers..&followers..harap-harap masih belum terlewat untuk wish!!

Sejak dua menjak bergelar isteri ni memang jarang betul lahhhhh Cik Mendezz update blog kan?? {Cik lg ke??Hihihihi!} Setakat jengah blog dan tengok post kengkawan je..itu pon as a silent readers. Sorry banyak-banyak..xde niat nak jadi blogger suam-suam kuku. Tp sejak buat preparation wedding sampai la sekarang ni memang sibuk sangat-sangat..

Mula-mula sekali sibuk shopping barang-barang hantaran..kejap pi sopping complex sana..kejap pi sopping complex sini..mujurlahhhh adik-adik Cik Mendezz komited membantu dan memberi cadangan yang terbaik untuk majlis yang serba sederhana tapi meriahhhh gitu..hihihi!

Lepas shopping barang-barang hantaran sibuk balik kampung setiap minggu selesai kan urusan di sana. Cari pakej pelamin..setlekan katering..buat barang hantaran..dokumen perkahwinan..memang kene indipendant sungguh sebab bakal suami Cik Mendezz di seberang laut..hukkk~~

Dalam sibuk uruskan majlis, kene selesaikan urusan pindah rumah pulak. Mujurlahh masa berpindah-randah ni hubby dah mula cuti kahwin. Maka bergotong royonglah dia dengan adik lelaki Cik Mendezz mengangkut barang ke penthouse yang tak ada lift tu. Hahahahaha!!Lesu memasing! Seblom kahwin  Cik Mendezz duduk di kawasan Bukit Jalil..lepas kahwin cari pulak tempat lain..saja tuko angin..Bukit Jalil makin sesak dan padat..tak mampu dah hari-hari nak keluar kerja awal. Bila dah pindah rumah baru ni..seronok pi keje..hari-kuar pukul 7++..hihihihi!

Ni la rupa rumah baru masa mula-mula letak barang. Memang banyak dan renyah!

Lepas pindah-pindah barang Cik Mendezz pun dah terus balik ke Johor..sibuk betul lah dengan urusan majlis perkahwinan kami..dengan pakej pelamin tukar last minit sebab dapat mak andam banyak songeh..dengan kad jemputan lupa nak edar awal..memang kelam-kabut..nak menangis pon ada..mujur lah semuanya berlangsung dengan baik dan sempurna..bersyukur sangat-sangat.. =)

07/07/2012

Dua hari selepas majlis..ibu bapa Cik Mendezz pula mengerjakan umrah. Mujurlah amik katering..kalau tidak sure menangis punye nak kemaskan rumah lepas majlis tu. Lepas majlis pula Cik Mendezz dan suami terus pulang ke ibu kota. Memang penat sangat-sangat sampai nak online pon lesu..hihihi!

09/07/2012



Dan dua hari selepas ibu bapa Cik Mendezz mengerjakan umrah, suami cik Mendezz pula pulang ke tempat kerjanya di kepulauan borneo..sedey tauuuu..baru kawen kene tinggal.. tapi apakan daya..kerana sayang kuturutkan saja..dengan doa penuh harapan si dia akan dapat posting balik ke semenanjung cepat-cepat!Hehe! 

Hari kedua Ramadhan ibu bapa Cik Mendezz  kembali ke tanah air. Memang rindu sangat-sangat kat mereka. Mengenangkan suami yang jauh memang setiap hujung minggu tak lekat di rumah. Kalau tidak ke rumah adik di Sepang, Cik Mendezz dengan adik akan pulang ke Muar untuk berbuka dengan keluarga tersayang. 

Dua minggu menjelang lebaran Cik Mendezz terima berita gembira. Suami Cik Mendezz dapat cuti raya..YEAYY!!Alhamdulillah..merasa gak beraya dengan suami pada Syawal pertama bergelar isteri. 

Excited punya pasal, lupa nak amik pic raya berdua..ni je la pic incik somi berbaju Melayu di hari raya..hihihi!

Sebelum beraya rumah saudara-mara sebelah Cik Mendezz.

Seronok beraya tahun ni..setelah bertahun-tahun bercinta..barulah kami dapat raya bersama. Sebelum ni jumpa sehari sebelum raya..tak pun beberapa hari lepas aidilfitri. Dan inilah buat kali pertama kami sibuk ke sana ke mari. Segamat-KL dah macam KL-Shah Alam je ulang alik..hihihi!

Doakan yang terbaik buat kami sekeluarga. Semoga semuanya akan lebih baik dan bahagia. Aminnn.. <3

5 ulasan:

Eri-chan [Nak balas komen]berkata...

dah kawen senyap2 rupanya. tahniah. this guy i kenal ke? hurm...

Azura Mendezz [Nak balas komen]berkata...

@Eri-chan : apa pulak senyap2..ko yg ilang dr fb aku..
aku anto kad pada depa yg inbox alamat je la..
hihiih..yes..ko kenal! =)

Iffah Afeefah [Nak balas komen]berkata...

tahniah kak

tak tau lak da kawen

selamat pengantin lama hehe=P

moga bahagia selalu~~~

Azura Mendezz [Nak balas komen]berkata...

@Iffah Afeefah : Heyyy darling...baru lg ni tauuu..
inai masih dijariiii...hihihihi!! =P

OdahOne OdahOneBizz [Nak balas komen]berkata...

dah lama xjenguk sini tetiba dpt tau gud news...congratz pn mendezz!

hope sntiasa bhagia dsamping husband tercinta..

nak ucap selamat hr raya gak maaf zahir & batin